Inför dagens match mot Halmstads BK

,

Efter en tung finalförlust senast på Strandvallen så är det återigen dags för Allsvensk Fotboll när gästerna Halmstads BK kommer på besök.

Halländska Halmstads BK ligger för närvarande på 9e plats med 12 inspelade poäng. På exakt samma poäng finns Mjällby AIF men med bättre målskillnad vilket placerar hemmalaget på 8e plats. Detta med endast 7 insläppta mål på 9 matcher, men med endast 8 gjorda framåt. HBK har lyckats få in 1 mål mer framåt men släppt in desto fler, närmare bestämt 16 i eget mål. Halmstad har ännu inte spelat oavgjort i årets Allsvenska utan har 4 vinster och 5 förluster medan Mjällby har 3-3-3 i matcher – 3 vinster, 3 oavgjorda och 3 förluster.

I Halmstads trupp finns noterbart Andreas Johansson som blott 41 år ung fortfarande spelar på allra högsta nivå. Framför sig på mittfältet finns Amir Al Ammari som under fjolårets höstsäsong var utlånad till Mjällby AIF och stod för 1 mål och 2 assist på 12 matcher. I Mjällbys trupp finns målvakten Noel Törnqvist som på juniornivå representerade Halmstad innan det blev Mjällby AIF via Halmia.

Med denna bakgrundsfakta kan vi vänta oss en jämn och målsnål tillställning, men där båda lagen behöver få igång målskyttet. Förhoppningsvis lossnar det för rätt lag i dagens match.

//Daniel Pettersson