Klart med stora investeringar för Strandvallen

Mjällby AIF och Sölvesborgs kommun är överens om en större investering på Strandvallen. Dels kommer en ny  omklädningsrumsbyggnaden kring vår a-plan att byggas, men även en ny byggnad avsedd föreningens växande ungdomsverksamhet mellan konstgräs- och d-plan.

 

I takt med att föreningen växt senaste åren, både antalmässigt i våra ungdomslag men även fotbollsmässiga steg kring vår elitverksamhet, har behoven av att investera i Strandvallen ökat. Efter bra och konstruktiva möten med Sölvesborgs kommun blev det igår klart att investeringar kommer göras.

Investeringarna kommer innebära en ny större omklädningsrumsbyggnad på 620 kvadratmeter i anslutning till vår a-plan. Byggnaden kommer vara ämnad för vår elitverksamhet (Akademi och a-lag) och inkludera alla de nödvändiga utrymme som krävs för att bedriva en match inom svensk elitfotboll.

Den andra byggnaden kommer byggas mellan vår konstgräs- och d-plan. Den är i första hand ämnad för våra ungdomslag och innefattar omklädningsrum, samlingslokal, toaletter och materialförvaring.

Diskussionerna kring byggstart har redan börjats med ambitionen från både kommunen och Mjällby AIF att det skall vara på plats så fort som möjligt.

– Mjällby AIF är oerhört glada att vi har en förstående kommunledning och att det finns en ömsesidig målsättning att vår verksamhet är viktig och betydelsefull. Att vi nu kan få en omklädningsrumsbyggnad som på många sätt tryggar vår framtid gällande att vi fortsatt kan spela våra matcher på Strandvallen betyder mycket. Men det är minst lika betydelsefullt att få till en ny omklädningsrumsbyggnad för våra ungdomslag, det är ett viktigt ben i vår förening som senaste åren växt oerhört, kommenterar klubbchef Jacob Lennartsson.

-På Strandvallen blir detta ett lyft för elitverksamheten, som levt på dispens och nu riskerade att inte få spela där längre. Det kan vi aldrig acceptera hända, Mjällby AIF är ett starks varumärke som är väldigt positivt för Sölvesborgs kommun. Självklart blir det också ett lyft för ungdomsverksamheten i föreningen, kommenterar kommunalråd Birgit Birgersson Brorsson.