Anders Torstensson inför bortamatchen mot Halmstads BK

,

Sen kvittering av IF Brommapojkarna i senaste matchen – Vad är det som behövs utvecklas för att ta en ny trepoängare?

Ja, lite marginaler emot oss mot BP men å andra sidan hade vi dem med oss mot KFF. Ser man hur matchen var i sin helhet var nog ett X rättvist. Vi får ej heller glömma att vi förlorade bägge matcherna mot BP förra året så trots den sena baklängesmålet så var det ändå ett fall framåt resultatmässigt. Vi har en ständig utveckling i vårt spel. Jag tror inte att vi behöver utveckla något särskilt inför HBK. Vi behöver ha tillbaka lite spelare från skador så att vi kan rotera och göra taktiska byten. Det var trötta ben sista kvarten senast. Men nu har vi fått en vecka på oss att ladda batterierna.

Halmstads BK  har gått starkt inledningsvis. Vilka nyckelfaktorer blir viktiga för oss inför matchen på Örjans Vall?

Halmstad har ju trotsat fotbollens moderna lagar. De har knappt bollen men gör mål och vinner matcher. De är väldigt starka i sitt kontringsspel och när de kommer till tidiga inlägg. Speciellt från deras vänsterkant. De har även ett klassiskt kombinerat forwardspar i form av vindsnabbe Mohammed och straffområdesspelaren Granath. Sedan kan de ju vara väldigt kompakta i sitt låga försvar. Det är de utmaningarna vi måste hantera.

Det verkar komma ett starkt bortafölje av Mjällby-supportrar. Vad betyder det för laget?

På Strandvallen får vi alltid fint stöd. Borta tar man ingeting för givet även om det finns några som alltid stöttar oss. Därför betyder stödet på bortamatcherna ännu mer. Hoppas att alla gör allt för att höras på läktaren och blir vår tolfte spelare på Örjans Vall.