Mjällby AIF P16 till final i Ligacupen 2024

Mjällby AIF:s P16 startade i november med spelare från flera klubbar i Blekinge (Rödeby AIF, FK Karlskrona, Ronneby IF, Sölvesborgs GIF)  och nordöstra Skåne (Kristianstads FC, Nosaby IF, Åhus HBK) samt från Mjällby AIF:s egen ungdomsverksamhet. Flera av spelarna har också gått på Bokelundsskolans Fotbollsakademi med tre extra fotbollsträningar i veckan i tre år.

Det första gruppspelet i höstas var med 48 lag i 12 grupper. Mjällby AIF vann sin grupp och kvalificerade sig för A-slutspelet med 12 lag i två grupper. Efter segrar mot GAIS 2-1, IFK Göteborg 5-1, Kalmar FF 3-2 och Halmstads BK 4-1 stod man som segrare och klara för final i Ligacupen.

  • Spelarna jobbar hårt för att bli bättre, med bra träningar och tuffa matcher har de utvecklas mycket under de senaste månaderna och radat upp starka prestationer mot bra motstånd. Säger tränaren Daniel Nilsson.

Final spelas preliminärt 9/5 på samma spelort som finalen i Svenska Cupen för herrar. I finalen väntar vinnaren från den norra slutspelgruppen, Djurgårdens IF, Hammarby IF eller IF Brommapojkarna.