Mjällby AIF organiserar poolspel för spelare födda 2015-2016

Mjällby AIF kommer från och med säsongen 2024 ansvara för att organisera poolspel för lag med pojkar och flickor födda 2015 och 2016. Mjällby AIF gör detta med ambition att öka förutsättningarna för att spelare i vår region skall skapa ett större intresse för sporten över tid, men även öka möjligheten att utvecklas som fotbollsspelare.

Mjällby AIF kommer ta ett ansvar för att sammankalla föreningar och strukturera de föreningar som vill delta i organiserade poolspel under 2024. Föreningarna ansvarar sedan för genomförandet av poolspelet.

  • Syftet med att Mjällby AIF organiserar poolspel är för att säkerställa att barn spelar fler matcher i Blekinge. Vi tror på att matchen är ett bra utbildningstillfälle och vill avlasta föreningar och deras ideella ledare så dem kan lägga mer tid med spelarna, kommenterar utvecklingschef Herman Ottosson.

Klasser och speldatum

Pojkar födda – 2015, 2016

Flickor födda – 2015, 2016

Poolspelen kommer att spelas den andra helgen varje månad mellan april och oktober. I juli månad kommer det att vara uppehåll och inget poolspel kommer att spelas den månaden.

Antal matcher, spelordning och spelform.

Poolespelen kommer att arrangeras vid 6 tillfällen under året. Vid varje poolspel ska varje deltagande lag erbjudas 3-5 matcher.

Föreningarna kommer att sättas samman utifrån en geografisk indelning, med undantag för ett större poolspel i augusti månad. Varje anmäld förening kommer 1 vecka innan poolspelstillfället att anmäla hur många lag man vill delta med till kommande poolspel.

Därefter kommer spelschemat att lottas och skickas ut senast på torsdagen. Samtliga matcher kommer att spelas i spelformen 5 mot 5.

Domare och regler

Hemmalaget ansvarar för tillsättning av domare. Viktigt att fair play gäller och vi arbetar med nolltolerans av kritik mot domare

När det kommer till regelverk, så är det SvFFs regelverk för de nationella spelformerna som gäller för spelformen 5 mot 5.

Anmälan

Anmäl senast den 15:e mars.

Anmälan sker på följande länk: https://forms.gle/X7xh5zhKRVJyErdW8

Kostnad: 1000 kr per deltagande lag. Betalning till Mjällby AIF BG 456-0280 senast 29:e mars. Märk betalningen med ‘’Poolspel föreningsnamn’’.

Frågor

Vid eventuella frågor kring vinterserien kontakta Roger Christiansen.

Tel – 0709960703

Epost – roger.christiansen@maif.se