David Löfquist blir Ambassadör och spelarutbildare för Mjällby AIF

Föreningen är väldigt glada att kunna meddela att klubbikonen och tidigare lagkapten David Löfquist anställs i Mjällby AIF. David slutade sin spelarkarriär i föreningen under 2023 och vi kan nu se fram emot en fortsättning tillsammans utanför fotbollsplanen i MAIF.

37-årige David Löfquist kommer dels anställas som spelarutbildare på Mjällby AIF:s högstadie Bokelundskolan. Där får David vara en del av det redan skickliga team som utbildar många av föreningens 12–15 åringar. 

David kommer även i en del av sin anställning vara Ambassadör för Mjällby AIF:s satsningar kring ”Regionens lag”. David kommer ansvara och representera MAIF i de skolbesök som görs i regionen med syfte att motivera fler unga att idrotta och spela fotboll, men även vara ansvarig för ett nytt koncept om ett sommarcamp för spelare 7-9 år på Strandvallen 2024.

I sin anställning kommer även David utbildas och få erfarenhet från den sportsliga verksamheten och representera Mjällby AIF på sammankomster inom detta område. 

Kommentar David Löfquist

  • Det känns jättebra att jag och Mjällby AIF har hittat en lösning som jag tror kommer passa oss båda där jag får chansen att verka inom två olika områden som jag har ett intresse för. 
  • Jag ser egentligen fram emot helheten i tjänsten som är väldigt lockande. Dels sportdelen där jag kommer få utbildning inom Sportchef, scouting och den administrativa delen, en del av projektet ”Regionens lag” där jag får va ute och ge en bild av Mjällby AIF och få barn/ungdomar ännu mer sugna på att spela fotboll men även skolinstruktör på Bokelund/Furulund där jag kommer kunna bidra med min erfarenhet som elitfotbollsspelare men även lär mig allt från planering och hur man jobbar med ungdomar för att dom ska kunna utvecklas så mycket som möjligt som fotbollsspelare.

Kommentar Jacob Lennartsson

  • Det känns väldigt glädjande för föreningens framtid att vi nått en överenskommelse med David. Vi har egentligen direkt efter att vi hade diskussion om en fortsättning som spelare för David pratat i riktning om att hitta en fortsättning i föreningen, något både MAIF och David varit väldigt angelägna om.
  • Bägge parter har sedan varit överens om att hitta en roll som passar både David och Mjällby, vad gäller innehåll och omfattning i sin arbetsbeskrivning. Känslan är att vi nu hittat en otroligt givande roll för David där han kan nyttja sin stora erfarenhet och kompetens som spelare, sin nyfikenhet att vilja lära sig nya saker men även att hans karriär kan fortsätta inspirera många unga fotbollsspelare att vilja bli spelare på hög nivå både i Sverige och utomlands.