Anders Torstensson inför bortamatchen mot AIK

,

Efter den tunga förlusten mot IFK Värnamo på Strandvallen förra söndagen, hur har träningsveckan varit?

Som jag tror alla förstår var måndagen brutal. Inga var nog mer besvikna än vi själva var. Men vi har analyserat och pratat igenom matchen vilket varit en välbehövlig ”debriefing” och från och med onsdagens träning har vi sett framåt mot AIK-matchen istället. Bra fart och repat mod har präglat andra halvan av veckan.

Vad måste man göra mentalt som spelare och tränare för att bearbeta en sån tung förlust?

Som jag svarade på förra frågan måste man försöka kasta av sig besvikelsen och göra en ordentlig analys av denna matchen såväl som alla andra. Vi kan inte påverka resultatet men analysera och lära oss av misstagen och gå vidare.

AIK har haft en komplicerad säsong, vad blir nyckeln att få tre poäng imorgon? 

Vi förbereder oss alltid på ett väldigt ambitiöst sätt och ska försöka utnyttja de svagheter vi tycker oss se hos dagens AIK. Men de är självklart ett lag med betydligt bättre formkurva än i våras så det blir en tuff uppgift. Samtidigt gäller det att gå för det. Kan vi få matchen dit vi vill kan publiken bli en belastning istället för ett stöd för AIK.

Vad kan vara viktigt att tänka på när det är AIK som står för motståndet imorgon?

Vi behöver ha ett öga på Saletros och Pittas som kanske är deras formstarkaste spelare. Sedan är Milosevic och Papagiannopoulos alltid giftiga på fasta situationer.