Otto Rosengren säljs till Malmö FF

,

Mjällby AIF och Malmö FF är överens om en övergång gällande 20-årige mittfältaren Otto Rosengren. Otto kommer ansluta till Malmö FF nästa vecka och lämnar därmed Mjällby AIF per omgående.

Otto Rosengren kom till Mjällby AIF inför säsongen 2019 från moderklubben Sölvesborg GIF, då 15 år gammal. Mittfältaren har efter det tagit klivet genom samtliga akademilagen och belönades med en allsvensk debut under hösten 2021 då han startade hemma mot Örebro SK.

2021 skrev Otto Rosengren ett nytt kontrakt med föreningen till och med 2025 och har totalt gjort 38 allsvenska matcher och 7 matcher i svenska cupen för Mjällby AIF.

Mjällby AIF och Malmö FF är överens om en övergång för Otto Rosengren. Otto kommer börja träna med Malmö FF nästa vecka och har gjort sin sista träning och match för Mjällby AIF, för den här gången.

Otto Rosengren:

Älskade Mjällby AIF. Sen jag har varit liten har Mjällby varit klubben som jag följt allra mest. Mitt mål sen jag kom till akademin var alltid att komma upp till A-laget och det har varit en dröm att kliva ut på Strandvallen i den gulsvarta tröjan och representera Mjällby.

Jag vill tacka alla människor i föreningens organisation, ni betyder otroligt mycket. Fortsätt att skapa den familjära stämningen som finns kring Strandvallen. Vill även tacka alla de spelare som jag lirat med. Sist men inte minst vill jag tacka alla supportrar som alltid stöttar laget oavsett hur det går. Du gaar alri säl!

Magnus Emeus – Ordförande Mjällby AIF

Försäljningen av Otto Rosengren är egentligen ett skolexempel på hur Mjällby AIF vill och måste arbeta för att över tid kunna tillhöra svensk elitfotboll. Det är helt i linje med den beskrivning som finns i vår definierade föreningsidé. Otto är en lokal förmåga som fick sin fotbollsuppfostran i Sölvesborgs GoIF under sina ungdomsår. Han anslöt till Mjällby AIF:s akademiverksamhet 2019 och därefter till vår A-trupp med debut i A-laget 2021. Otto har hela tiden tagit stora kliv i sin fotbollsutveckling och har sedan debuten 2021 sakta men säkert tagit en ordinarie plats på vårt centrala mittfält. Parallellt med detta har Otto också tagit plats i U21-landslaget. En fantastisk resa som Otto, Mjällby AIF & Sölvesborgs GoIF skall vara mycket stolta över.
Ovan beskrivna resa har givetvis inte gått obemärkt förbi då flera klubbar har fått upp Otto på sin radar. De som varit tydligast och mest konkreta den senaste tiden har varit Malmö FF. När sedan Otto informerade oss att han väldigt gärna ville gå till Malmö FF kändes det helt naturligt för klubben att försöka hitta en lösning med dem. En egenfostrad spelares egen vilja betyder något extra för Mjällby AIF. Vi lyckades hitta en lösning med Malmö FF som är bra för Mjällby AIF och samtidigt i linje med Ottos önskemål att detta blir ett bra steg för honom i hans fortsatta utveckling som fotbollsspelare.
Försäljningen av Otto tillsammans med den tidigare försäljningen av Noah Persson gör att resan vi startade för 7–8 år sedan fortsätter att ta nya kliv. En stark ekonomi är basen för all verksamhet, så även för fotbollsklubbar. Vårt fundament blir starkare och starkare och skapar med automatik bättre och bättre förutsättningar att fortsätta att förbättra vår fotbollsverksamhet i Ungdom och Akademi där morgondagens A-lagsspelare måste utvecklas. Samtidigt skapar det möjligheter att både här och nu förstärka den befintliga A-truppen inför resten av säsongen, vilket vi just nu arbetar febrilt med och hoppas nå framgång under sommaren, men också att långsiktigt utveckla vår A-lagsverksamhet.
Avslutningsvis önskar vi Otto all lycka i hans fortsatta fotbollskarriär och välkomnar honom samtidigt tillbaka till Mjällby AIF när den tiden är inne!