Mjällby AIF avbryter avtalet med Afrden Asqer

, ,

Mjällby AIF och mittfältaren Afrden Asqer är överens om att avbryta det avtal som löpte till och med 2023. 19-åringen lämnar Mjällby AIF per omgående.

Den 19-årige kinesiska mittfältaren Afrden Asqer anslöt till Mjällby AIF inför säsongsstarten mot Varbergs BoIS den 29 mars. Afrden kom med meriter från såväl den kinesiska högstaligan samt spel i Kinas u-landslag.

”Affe” fanns med i matchtruppen mot Djurgårdens IF i maj, men noterades aldrig för några spelminuter i Allsvenskan. Mjällby AIF och Afrden Asqer är överens om att bryta det låneavtal som sträckte sig till och med säsongen 2023.

  • ”Affe” är en spelare med otroligt mycket talang och som har en fin fotbollsframtid framför sig där  han har verkat ytterst professionellt och sett lovande ut. Men han kommer till en ny kultur och det tar tid att anpassa sig. Där vår bedömning har varit att vi inte har den tiden för ”Affe” i Mjällby AIF just nu och vi anser därför det är bäst för båda parter att vi avbryter avtalet, kommenterar sportchef Hasse Larsson.