Matchdag på Strandvallen!

Mjällby AIF tar sig ann Uppsala-laget IK Sirius i Allsvenskans 8e omgång. Gästerna kommer till matchen med en 3-4 förlust hemma mot IF Elfsborg, detta efter att det gulsvarta laget från Borås kvitterat i matchminut 87 och 2 minuter senare sköt in segermålet. Sirius har ännu inte vunnit i Allsvenskan utan har 5 oavgjorda och 2 förluster de inledande 7 omgångarna, detta leder till att laget just nu är placerade på kvalplats med 5 inspelade poäng. Mjällby kommer till matchen med 2 raka 0-0 matcher mot Stockholmslag, först AIK hemma för att sedan spela mållöst mot Hammarby på Tele2. Dessförinnan hade man 2 förluster och dessa 4 matcher innebär 4 raka matcher utan mål framåt för Mjällby.

I Mjällbys trupp finns Adam Ståhl med stark koppling till Sirius då Adam anslöt till Mjällby inför 2022 från just IK Sirius, detta efter att ha spenderat 3 säsonger i Uppsala. I gästernas trupp finns Christian Kouakou som tillbringade en kort period i Mjällby under 2013 på lån från AIK, men utan att göra några minuter. Christian är en målskytt av rang med 19 mål de senaste 2 säsongerna, men som just nu återfinns på skadelistan.

En målskytt av rang hade just nu behövts på Listerlandet, vi hoppas en av våra kliver fram och spräcker målnollan från de senaste omgångarna.