Regionträning 2023 

Mjällby AIF:s akademi fortsätter de senaste årens succé och bjuder härmed in spelare födda 2008 att under ledning av klubbens seniortränare och akademiinstruktörer köra ett antal träningspass under säsongen 2023.

Detta är ett led i ambitionen att vara regionens klubb samt ligga i framkant avseende spelar- och ledarutveckling. En annan viktig del är att skapa samarbeten med klubbar i närregionen för att säkerställa spelarunderlag på alla nivåer på lång sikt i vår region. Det övergripande målet är att i regionen kunna erbjuda bästa möjliga förutsättningar för alla att kunna träna och spela fotboll på sina egna förutsättningar, elit såväl som bredd.  

 

Vilka riktas inbjudan sig till?  

Inbjudan riktar sig till pojkar födda 2008 som vill känna på hur det är att träna i större jämnstarka grupper under ledning av högt kvalificerade instruktörer, med andra ord hur det kan kännas att tillhöra Mjällby AIFs akademilag.   

Det skall finnas en vilja samt grundläggande kunskaper hos de spelare som deltar i regionträning att utvecklas som fotbollsspelare med en hög ambitionsnivå, praktiskt, men även teoretiskt vilket är en viktig faktor för morgondagens fotbollsspelare. 

 

Syfte?   

Syftet är att de som verkligen vill något med sin fotboll ska få en inblick i hur det kan se ut för att underlätta framtida beslut runt fotbollssatsningen samt att för Mjällby AIF’s del utgör denna regionträning utmärkta scoutingtillfällen där vi kan lära känna de flesta spelare med höga ambitioner i närregionen.   

 

Var och när?

Strandvallen mestadels fredagar enligt nedan klockan 17.00 – 18.30. 

26/6 (måndag), 28/7, 25/8, 22/9 är alla som anmäler sig välkomna.
13/10 och 27/10 kommer föreningen bjuda in spelare som föreningen anser har de grundläggande egenskaperna för att tillhöra en akademiverksamhet. Dessa datum blir det matchspel. 

 

Hur anmäler man sig?  

Anmälan görs med angivande av en kontaktperson/klubb (e-post och mobilnummer). Namn, klubb och position på spelare senast tre dagar innan aktuell träning, alternativt till alla träningar redan från början. Anmälan görs på denna länk Regional Tematräning – P15 (procup.se) 

 

 

Vad händer sen?   

Efter sommaren kommer även ett informationsmöte hållas då vi går igenom hur föreningens akademiverksamhet fungerar. Vi kommer även bjuda in alla spelare som deltagit till en allsvensk match under hösten 2023. 

Skulle man få möjlighet och välja att ta steget till Mjällby AIF’s akademi så får man en gedigen fotbollsutbildning i jämnstarka träningsgrupper. Spelar gör man i P16 AS, P17 AS, P19 SE och
U21 AS mot bästa möjliga motstånd.  

Ett fåtal kommer att lyckas att ta sig hela vägen till elitfotbollen på seniornivå alldeles oavsett om det är i Mjällby AIF eller någon annanstans. Övriga spelare har oftast som alternativ att kunna återvända till sina moderklubbar eller annan klubb i div 1-3 som otroligt välutbildade fotbollsspelare och bidra till att lyfta kvaliteten på fotbollen i regionen generellt.  

Mjällby AIF kommer också att ha egenfostrade spelare i dessa åldrar som varken vill eller kan deltaga i en elitsatsning och då är det viktigt att kunna erbjuda dessa spelare en breddmiljö från 16 års ålder i någon av regionens andra klubbar. På så sätt behåller vi förhoppningsvis fler spelare igång inom fotbollen i regionen. 

Frågor eller funderingar så tveka inte att höra av er till Patrik Rosengren
0766-36 57 12.
patrik.rosengren@maif.se
 

Varmt Välkomna! 

 

Patrik – Herman – David