Mjällby AIF förstärker en redan kompetent ledarstab kring seniorlaget med den mentala coachen och idrottspsykologen Johannes Jönsson. Johannes började sitt arbete med truppen redan denna veckan och avtalet är tecknat över 2023.

Johannes är 33 år och bosatt i Karlskrona. Han är före detta ishockeyspelare med nästan 100 matcher i SHL på meritlistan. Han är sedan tre år tillbaka utbildad mental tränare och internationellt certifierad coach och driver sedan 2021 sitt egna bolag Birdway coachning.

Johannes arbetsuppgifter kommer i huvudsak vara att genom individuella samtal, uppföljningssamtal och närvaro i spelarnas fotbollsvardag kunna hjälpa spelarna växa mentalt och hantera de psykologiska aspekterna av elitfotboll, och i förekommande fall även deras mående.

Kommentar Johannes Jönsson:
”Jag känner väldigt stor glädje för mitt uppdrag i Mjällby AIF och jag ser fram emot att bidra med det jag kan i föreningen och fortsätta min resa med att hjälpa människor växa med sina mentala utmaningar”

Kommentar Anders Torstensson
”Det känns väldigt bra att Johannes ansluter till ledarteamet där vi tror han kommer tillföra ytterligare en dimension. Vi är väldigt nöjda att vi hittat en lösning och tror detta kommer tillföra mycket, både på kort sikt men framförallt i det längre perspektivet”