Mjällby AIF kan med glädje välkomna Afrden Asqer till föreningen.
Mittfältaren kommer senast från kinesiska Guangzhou F.C. och kommer på lån säsongen ut med en köpoption.

Asqer föddes i Kashgar, Xinjiang (Kina) 2003 och började spela fotboll i Shaanxi Laochenggen. 2017 flyttade han till Japan för att spela för Shimizu S-Pulse och spelade också en period för Kashima Antlers.

2018 återvände han till Kina för att ansluta sig till Guangzhous ungdomsakademi där han under denna perioden blev utlånad till kinesiska laget Suzhou Dongwu F.C.

De senaste två säsongerna har 19-åringen representerat såväl Suzhou Dongwu i kinesiska andraligan, samt Guangzhou FC i den kinesiska högstaligan där han säsongen 2022 noterades för 23 matcher. Han representerar just nu det kinesiska u20-landslaget i det asiatiska mästerskapet där han även är lagkapten.

Asqer kommer ansluta till laget under veckan och skall då genomgå en läkarundersökning och få sitt arbetstillstånd godkänt innan övergången är helt klar. Mjällby AIF lånar mittfältaren under hela 2023 med en köpoption efter säsongen.

– Afrden är en väldigt bra fotbollsspelare! Han har spelat som yttermittfältare i Kinesiska Super League och kan spela på både vänster och höger kant. Han har definitivt egenskaper att kunna spela som en offensiv mittfältare hos oss. Han är en snabb, teknisk tvåfotad spelare som löper bra i 90+ minuter. Jag vill hjärtligt välkomna Afrden till Mjällby AIF, kommenterar sportchef Hasse Larsson.