Ivan Kricak har under en längre tid haft ljumskproblem som hämmat honom. Kricak har under hela perioden behandlats utan att smärtan försvunnit.

För tre veckor sedan togs beslutet i samråd med Ivan, medicinska teamet och ledarstaben att operera mittbacken, för att få bort Kricaks besvär.

Operationen har sedan medvetet flyttats fram två gånger, i och med cupframgången. Under gårdagen genomfördes operationen på ett framgångsrikt vis, men som håller mittbacken från spel i fyra veckor.

– Det är en operation som beslutades , framförallt, i samråd mellan ledarteamet och Ivan själv. Vi har en hel säsong framför oss och bedömningen är att det långledigt bästa för Ivan är att han gör operationen nu. Vi känner samtidigt att vi har en väldigt god konkurrens och kvalité på den positionen vilket underlättar beslutet, kommenterar Anders Torstensson.

– Ivan har under nästan två års tid haft smärta från ljumskar som periodvis har varit väldigt intensiv och som han upplevt begränsat honom på planen. I samråd med en överläkare och specialist i kirurgi på Gastrocenter i Lund beslutades att utföra ett lättare ingrepp som gör att Ivan kommer att vara borta från matchspel i fyra veckor. Operationen gick helt enligt plan och Ivan kommer inom en snar framtid att vara på planen igen, kommenterar fysioterapeut Amanda Nilsson.