Anders Torstensson inför bortamatchen mot Kalmar FF

,

Idag är det äntligen dags för omstart i Allsvenskan och sydost derby mot Kalmar, hur känns det

Det känns bra. Vi har haft en riktigt bra träningsvecka inkl. den sista matchen i Ligacupen Elit (U21) vilken slutade med vinst mot just Kalmar FF. Vi har fortfarande interna mål att uppfylla så vi sa inför förra matchen att vi har fem ”finaler” kvar. Nu har vi fyra.

Det kommer många MAIF:are för att heja fram laget. vad kan vi förvänta oss för match?

Det är alltid svårt att förutse en matchbild. Men Kalmar under Stefan Larsson har spelat lite rakare och längre från målvakt. De har ett passningsskickligt innemittfält och är starka i inläggsspelet runt och i straffområdet och även på fasta situationer. Dessutom har Dino Islamovic börjat hitta målet så vi ha mycket att se upp med. Men självklart har vi en matchplan där vi vill försöka utnyttja de svagheter vi scoutat hos Kalmar. Vill vill vinna denna matchen. Kalmar måste vinna den.

Tre viktiga poäng i senaste matchen mot VSK, med fyra omgångar kvar av Allsvenskan 2024, vågar vi drömma om en europaplacering?

Drömma kan man alltid göra men vi har ju inte det enbart i våra egna händer. Beror ju dessutom på hur de andra lagen presterar de fyra sista omgångarna. Men vi siktar så högt upp i tabellen som möjligt sedan får vi se hur långt det räcker.

Vad tar ni med er in till den här matchen efter prestationen senast mot Västerås?

Först och främst tar vi med oss tre viktiga poäng. Sedan är det ju än en gång så att årets Allsvenska är väldigt jämn. Västerås tog ju poäng mot Malmö i denna omgången så det finns verkligen inga gratispoäng eller lätta motståndare. Men jag tar dessutom med mig en väldigt bra första halvtimme, att vi fortsätter att våga spela vårt spel och att Bergan fick göra mål igen.