Mjällby AIF P16 till semifinal!

Mjällby AIF:s P16 fortsätter sin imponerande säsong. I november började det nya laget med att vinna den första gruppen i Ligacupen.

I januari blev truppen större med spelare födda både 2008 och 2009 samtidigt som fyra spelare flyttades upp till P17. En ny grupp skulle formas och beteenden arbetas in. Nytt spelsystem och nya positioner skulle sättas och en trygghet byggas.  I mars vann man det södra A-slutspelet i Ligacupen och kvalificerade sig för final mot Djurgårdens IF. Trots en stark prestation så föll man på straffar.

I P16 Allsvenskan fortsatte spelet att utvecklas och prestationerna blev bättre. I varje match visade man upp ett hårt jobb och när serien var slut stod man som vinnare efter 16 segrar på 18 matcher, samtidigt som man gjort flest mål och släppt in minst mål i serien. Detta gjorde att man kvalificerade sig för A-slutspel med chans att vinna svenskamästerskapet.

Totalt har 29 spelare tagit chansen att spela i P16 Allsvenskan. De flesta är födda 2008 men flera är även födda 2009 och 2010. Av dessa är det många som har velat göra mål, hela 18 olika målskyttar. Spelarnas utveckling har varit stor vilket har bidragit till att ytterligare sex spelare har flyttats upp till P17, samtidigt har flera spelare fått möjligheten att träna med P17, ett par även P19 och någon till och med U21.

I A-slutspelet södra väntade utmanande motståndare i form av IFK Göteborg, IF Elfsborg, Lunds BK, Halmstads BK och Malmö FF. Efter fyra segrar så är ytterligare en gruppseger klar. Nu väntar semifinal mot ett lag från den norra gruppen, en semifinal som spelas i ett dubbelmöte.