Anders Torstensson inför hemmamatchen mot Västerås SK

,

Tre poäng på fyra matcher – Vad blir nyckeln att få tre poäng idag?

Med något undantag så har vår prestation varit tillräckligt bra för fler poäng de senaste fyra matcherna. Med lite marginaler med oss hade poängskörden varit ännu bättre. Samtidigt har vi haft matcher tidigare under säsongen där marginalerna varit med oss så för att vara objektiv så har det nog jämnat ut sig.

Nyckeln till tre poäng idag blir att ha ett högt passningstempo, vara spelbara, hota i djupled samt även försvara oss mot Västerås inläggsspel och fasta situationer. 

Idag möter vi Västerås SK på Strandvallen, är truppen revanschsugen tro efter förlusten i våras?

Just mot Västerås borta var vi extremt skadeskjutna. I ett tätt matchschema hade vi sju spelare på skadelistan och vi orkade inte hålla upp kvaliteten under 90 minuter. Vi har hittills tagit poäng mot alla lag vi mött i dubbelmöte och det är en trend vill vill fortsätta med. Så svaret på frågan är definitivt ja!

Västerås SK har förlorat fyra av deras fem senaste matcher, är det en fördel eller nackdel att möta ett lag som går igenom en tuff period?

Västerås har egentligen haft en tuff period nästan hela säsongen. Alla som följer allsvenskan vet ju att VSK spelat bra och skapat väldigt många chanser utan att fått in bollen i mål. Tycker dock att VSK visat fortsatt moral och glöd och de uppträder definitivt inte uppgivet. Om det är en fördel eller en nackdel får vi se vid slutsignalen.

Vilka spelare i Mjällby AIF har imponerat dig mest under säsongen? 

Det är ju glädjande nog många som utvecklats och presterat bra under säsongen. Men det vi gör är en laginsats från både spelare och ledare. Alla har sin roll och sitt ansvar i det vi presterat hittills och därför känns det fel att mitt i en säsong lyfta visa och utesluta andra.