Välkommen till Mjällby AIF, Timo Stavitski

,

Mjällby AIF hälsar Timo Stavitski välkommen till föreningen. Den 25-årige försvararen ansluter från finska laget Inter Turku för spel i MAIF och har skrivit på ett kontrakt till och med säsongen 2028.

Stavitski föddes i Lahti, Finland 1999 och växte upp i Helsingfors. Han började spela fotboll i Kyrkslätt Idrottsförening (KyIF), men lämnade senare för finska storklubben HJK Helsinki där han tog klivet genom samtliga ungdoms- och akademilag. 2016 gjorde han sin senior debut för klubbens reservlag, Klubi 04 i finska tredjedivisionen och ett år senare skrev han på för Rovaniemen Palloseura (RoPS) där han gjorde sitt första professionella mål mot Inter Turku.

2018 värvades han av franka SM Caen och gjorde sin debut några veckor senare i Ligue 1 mot Girondins de Bordeaux. Stavitski gjorde sitt första mål i Frankrike mot FC Metz i en Coupe de France åttondelsfinal vinst och spelade även kvartsfinalen mot Olympique Lyon där SM Caen tog sig vidare till semifinal mot Paris Saint-Germain FC. Under sommarfönstret blev han utlånad till NK Osijek som spelar i kroatiska högstaligan. Stavitski har gjort flera finska landskamper på ungdomsnivå och han har även representerat nederländska laget MVV Maastricht.

  • Timo är en blixtsnabb winger som behärskar flera positioner i backlinjen och kommer till oss i ett bra skede i sin karriär, där vi ser han både som kvalitativ skicklig per idag, men också med en utvecklingspotential. Vi får en väldigt lovande spelare med stort driv och vi är väldigt nöjda att vi lyckats knyta Timo till oss en längre tid framöver, kommenterar sportchef Hasse Larsson.