Uppdatering gällande Anders Torstenssons sjukskrivning

,

Som klubben meddelande tidigare i veckan är Mjällby AIF:s huvudtränare Anders Torstensson sjukskriven. Nu har Anders själv valt att berätta orsaken till detta.

Kommentar från Anders Torstensson på hans personliga Instagram:

  • De flesta som läser detta vet redan att jag är sjukskriven och för att undvika ytterligare spekulationer vill jag via detta inlägg meddela att jag preliminärt diagnostiserats med en form av cancer som heter Kroniskt Lymfatisk Leukemi. Trots tre väldigt elaka ord i diagnosen har jag redan fått mig till livs att det finns värre former av cancer. Jag mår (faktiskt) under omständigheterna bra även om det blivit ett antal tårar. Jag skall på ytterligare utredning och provtagning och där får jag förhoppningsvis fler svar. Mycket mer vet jag inte nu. Måste landa i detta först. Men nu vet ni. Vill på förhand tacka media för att jag får hantera detta i fred tillsammans med nära och kära. Vill även passa på att tacka för all kärlek och omtanke jag redan fått.

Kommentar från Mjällby AIF:s klubbchef Jacob Lennartsson

  • Anders har varit stark de senaste dagarna i en, såklart, tuff situation. Det viktigaste i detta läget är att Anders skall må bra och där ligger även förenings fokus för att kunna göra det vi kan. Anders sjukskrivning gäller tillsvidare och så länge inget annat meddelas så leder Christofer Augustsson och Karl Marius Aksum laget tillsammans med övriga stab.

Anders Torstensson är fortsatt inte tillgänglig för frågor från media, MAIF önskar fortsatt att det möts med största respekt.

Eventuella frågor hänvisas till klubbchef Jacob Lennartsson.