Mjällby AIF kommer spela i en retrotröja i matchen mot IF Elfsborg

,

Allsvenskan firar 100 år och det skall firas under söndagens hemmamatch mot IF Elfsborg. Till denna matchen kommer Mjällby AIF inte spela i sitt ordinarie matchställ utan istället spela i ett retroställ med inspiration från det laget som för första gången tog föreningen till landets högsta serie och visade att MAIF kan göra det omöjliga möjligt.

1979 kunde Mjällby AIF vinna landets näst högsta serie med fem poängs marginal till serietvåan Helsingborgs IF och därmed kvalificera sig till Allsvenskan. 1980 blev en milstolpe för föreningen som med ett lag präglat av i stort sett enbart spelare från Listerlandet fick representera det gulsvarta laget i Allsvenskan för första gången. 1980 var också året då det slogs publikrekord när 8438 personer tog sig till Strandvallen för att se seriepremiären mot Kalmar FF.

Även om det sportsligt inte gick som förväntat det året så var det första gången där det bevisades att Mjällby AIF kan göra det omöjliga möjligt. En fotbollsföreningen som är beläget i Hällevik med 800 invånare kunde vara ett av Sveriges bästa fotbollslag. Det har efter detta året blivit ytterligare 12 säsongen i Allsvenskan, detta mycket tack vare duktiga spelare och ledare, stort engagemang från supportrar och ideella men också tack vare en stark tro på Mjällby AIF. En tro, som på riktigt startade 1979.

Matchtröjan och shortsen som kommer bäras är helt reklamfri. Den har svarta detaljer likt 1979 på ärmarna och kring halsen. Revärerna på armarna har Mjällby AIF:s tidigare logga i sig, en logga som även kommer finnas på bröstet. Istället för spelarnas namn kommer det vara tidigare spelare i Mjällby AIF som gjort avtryck i föreningen på ett positivt sätt och som representerat föreningen i Allsvenskan.

Matchen mot IF Elfsborg spelas söndag 18 augusti klockan 14.00. Köp dina biljetter till matchen HÄR

Det kommer inte säljas några extra tröjor i shopen, däremot kommer spelarnas tröjor auktioneras ut efter matchen.