Dramatik, glädje och sorg i Gothia Cup

Gothia Cup är i full rulle och ordet ”dramatik” känns inte helt rättvisande för att beskriva det som utspelade sig i Alingsås på onsdagseftermiddagen, när Mjällby AIF P15 mötte Västerås SK i SEF Trophy. Det var långt mycket mer än så.

Förutsättningarna var också intressanta: både Västerås SK och Mjällby AIF kunde ta sig vidare vid rätt resultat, men inte båda på samma gång. Efter VSK skaffat sig en 2-0-ledning in till pausvilan såg de också ut att ha avancemanget. Snabba mål från Melvin Meskic och Douglas Salenius innebar dock att Mjällby AIF var ikapp, men yttligare ett mål behövdes för att Blekinges stolthet skulle nå A-slutspelet.

Det kom på tilläggstid, när målvakten Viggo Lindqvist nådde högst på en hörna.
Man är nästan i ckocktillstånd. Det är en jäkla stolthet att se den moral vi visar, alla grabbarna. De trodde på det hela vägen, och det är inte heller första gången vi kommer tillbaka så här sent. Det är helt fantastiskt, säger P15 tränaren Melvin Danielsson

Men det var nära att segern inte skulle räcka. I gruppens andra match, som började aningen senare, släppte GIF Sundsvall in ett mål mot IFK Göteborg på tilläggstid och gick därmed miste om den viktiga andraplatsen. IF Brommapojkarna väntar i åttondelsfinalen idag torsdag klockan 13:40.

Mjällby AIF P17 deltog i Gothia Puma Trophy ihop med 24 andra lag från 11 olika länder. Lagen var uppdelade i 6 olika grupper, varav Mjällby AIF P17 spelade i Grupp 5 tillsammans med amerikaska NorCal Premier PDP, IFK Norköping och nigerianska Sporting Lagos. De lyckades ta sig till A-slutspelet genom att komma på andra plats i sin grupp. Tyvärr råkade de ut för en förlust mot BK Häcken i dagens åttondelsfinal som slutade 1-0, vilket innebar att de blev utslagna från slutspelet.

Mjällby AIF P14 spelade i Boys 14 ihop med 190 andra lag från 27 olika länder. De var uppdelade i 47 olika grupper, varav Mjällby AIF P14 spelade i Grupp 47 tillsammans med engelska LPA Academy, Mantorps FF och tyska VfL Sittensen. Efter en imponerande inledning med en spännande 3-2 seger mot LPA Academy och en jämn 3-3 oavgjord match mot Mantorps FF, stod Mjällby AIF tyvärr på förlorande sidan i mötet mot VfL Sittensen. Trots en kämpainsats föll laget med 3-0 i den senaste matchen och därmed slutade på en tredje plats i tabbellen. B-slutspel väntar mot belgiska KSC Olve idag torsdag klockan 15:10.