Anders Torstensson inför hemmamatchen mot IK Sirius

,

Idag är det dags för omstart i Allsvenskan efter drygt fem veckors uppehåll – Har du haft en trevlig semester?

Tackar som frågar! Vi hade uppehåll i drygt två veckor och jag har hunnit med en vecka på Kreta, en familjetripp till Liseberg och midsommarfirande med vänner. Det har varit både trevligt och välbehövligt efter en hektisk avslutning på vårsäsongen.

Det har ju inte bara varit semester på schemat, laget har ju också varit på läger och tränat för fullt – Hur har det gått?

Det har gått utmärkt. Vi började med fystester som var bland de bästa resultaten hittills, så grabbarna har skött sin egenträning under upphållet. Sedan var vi, som traditionen bjuder på ett miniläger på Ronneby Brunn som är ett mycket uppskattat inslag i uppstarten där vi fått bra kvalitet på träningarna och umgås under lite andra former. Ett angenämt avbrott från vardagsrutinerna som avslutades med en träningsmatch mot Hvidovre. Sedan har vi haft en normal träningsvecka på Strandvallen inför matchen mot Sirius.

Vid nuläget har vi inte gjort några nyförvärv eller försäljningar – Är du nöjd med truppen? 

Ja det är svårt att inte vara nöjd med truppen efter vårsäsongen. Men på grund av Adam Peterssons skada har vi ju varit en man kort i truppen under våren så vi kikar lite på att komplettera. Sedan vet vi ju inte om vi säljer nån spelare. Det finns intresse. Vi får helt enkelt vänta och se.

Under den första halvan av säsongen har IK Sirius haft en tuff start i Allsvenskan, endast två segrar på de tio senaste matcherna – Vad blir nyckeln för att göra en bra prestation på Strandvallen?

För det första får vi inte luras av den statistiken. Sirius avslutade de fem sista med endast en förlust och statistiken i övrigt pekar på att de är ett bättre lag än vad tabelläget visar. Nycklarna blir att hantera deras forward Salech som i mina ögon är en av seriens bästa. Sirius har även ett bra passningsspel som vi behöver stänga ner. De har dessutom många duktiga skyttar i laget och är vassa när de kommer till inläggssituationer.

Vad är dina förväntningar på dagens match?

Att vi följer matchplanen, är aggressiva och visar att det är vi som vill hålla i taktpinnen på Strandvallen.