Anders Torstensson inför hemmamatchen mot BK Häcken

,

Sista hemmamatchen innan uppehållet – vad har ni fokuserat på under veckans matchförberedelser?

Likt förra matchen så är det ett tight schema. Den blir inga allmänna träningar utan det rör sig mycket om återhämtningsträning och taktisk träning inför nästa match. Samtidigt blir det en hel del teori när vi på kort tid måste analysera vår föregående insats och i princip samtidigt scouta BK Häcken.

Vi förlorade tyvärr sista matchen mot Djurgårdens IF på Strandvallen och innan det blev det förlust mot IFK Göteborg – Vad tar vi med oss från de två senaste matcherna?

För det första måste vi vara medvetna om att vi möter lag och klubbar som har mångdubbelt med resurser än oss. Det speglar sig naturligtvis även i spelartrupp både gällande spets och press. Det säger ju en del när Djurgården – som har nio landslagsspelare i truppen – ställer upp med den bästa elvan de har och sedan byter in Albin Ekdal, Magnus Eriksson, Leach Holm m.fl. Är mer missnöjd med matchen mot Göteborg än mot DIF eftersom jag tycker att vi ger dem ett riktigt bra motstånd fram till deras sena 1-3 mål. Jag skulle dock inte vilja byta förutsättningar. Jag är oerhört stolt över den truppen vi har och det arbete hela klubben gör med begränsade resurser.

Vad är viktigt att tänka på när BK Häcken står för motståndet?

Häcken har ju blandat och givit lite under vårsäsongen. När de är som bäst är de riktigt bra men de har även haft sina svackor. De är ett passningsskickligt lag med ett starkt innermittfält. De är snabba i djupledspelet och kontringar men även på inlägg och på fasta situationer. Vi behöver vara aggressiva i vårt försvarsspel och hitta de ytor vi scoutat för att straffa dem offensivt. Vi får inte heller glömma att vi har haft tufft för BK Häcken genom åren men nu har två raka segrar mot dem. Vi har visat att vi kan vinna över dem. 

Vad för specifika spelare i BK Häcken borde vi ha ett extra öga på under matchen? 

Tyvärr finns det många. Innermittfältet i form av (sannolikt) Gustafson-Rygaard-Amane. De har även ett gäng vassa spelare att mönstra på deras tre offensiva positioner. Sedan är Even Hovland väldigt tung att möta på fasta situationer.