Anders Torstensson inför hemmamatchen mot Djurgårdens IF

,

Efter en tung förlust mot IFK Göteborg på Gamla Ullevi – Hur är stämningen i laget?

Direkt efter matchen var den inte på topp och det skulle den inte vara heller. Vi gör en ganska slätstruken insats och var på sin höjd värda en poäng. Men såklart tungt att släppa in ett sent mål. Med det sagt tycker jag att gruppen är oerhört bra på att hantera motgångar. Inget blir bättre av att vara negativ och dröja kvar i besvikelsen. Vi har analyserat matchen och i ett tätt matchande var vi dessutom tvungna att snabbt sätta fokus på nästa match och det har vi gjort från och med i torsdags. Så för att svara på frågan så är stämningen i laget bra och vi är taggade inför dagens utmaning.

Tre matcher kvar innan uppehållet – vad har ni fokuserat på under veckans matchförberedelser?

Med tre dagar mellan matcherna hinner vi inte göra något annat än att ha lättare träningar med fokus på taktik och spel mot nästa match. Är ju egentligen självklart men vi har jobbat med att förbättra våra svagheter från förra matchen och även på de delar där vi tror vi kan straffa Djurgården.

Idag möter vi serietvåan hemma på Strandvallen – Vad kan vara viktigt att tänka på när det är Djurgårdens IF som står för motståndet?

Att vi möter ett oerhört formstarkt lag med väldigt många bra spelare som i princip är starka i alla faser i spelet. Men samtidigt är det de matcherna vi gillar bäst. Lite ”David mot Goliat” Bara att gå ut och köra!

Djurgårdens IF har vunnit fem raka matcher i Allsvenskan – Vad blir nyckeln för att stoppa dem idag?

Hårt jobb, följa matchplanen, visa mod i alla delar av spelet och ett starkt stöd från hemmapubliken.