Anders Torstensson inför hemmamatchen mot Hammarby IF

,

Tre poäng i senaste matchen mot Halmstads BK – Hur har veckan och förberedelserna sett ut inför dagens match?

Det är tätt mellan matcherna så veckans fokus har mest varit på återhämtning och taktik inför Hammarby-matchen.

Sist vi mötte Hammarby IF på Strandvallen förlorade vi matchen med 3-0 – Vad kan vara viktigt att tänka på när det är de som står för motståndet?

Förra mötet vill man helst glömma. Vi gör en jämn första halvlek men av någon anledning tappar vi fokus i andra halvlek och släpper in tre mål. Vi fick skylla oss själva lite i den matchen. Ikväll behöver vi utmana Hammarby om bollinnehavet, vara aggressiva i vårt presspel och även undvika att ge Besara för stort utrymme.

Vi har inlett säsongen bra men haft många skadade spelare – Hur jobbar ni för att utveckla spelet i båda straffområdena?

Just skadesituationen har varit ganska osannolik. Men jag tycker ändå att vi kom ur den värsta perioden på ett hyggligt sätt. Visst svider förlusterna mot GAIS och VSK men vi får samtidigt konstatera att det är andra spelare som fått värdefull speltid och fått kliva fram i matchmiljö. Vi har jobbat mycket med spelet i och omkring straffområdet hela året. Tycker att vi tagit kliv framåt offensivt. Defensiven präglas ju självklart av att vi fick konstruera en helt ny backlinje när skadorna kom men de har skött det bra sett efter förutsättningarna. Tack och lov är många av de skadade spelarna tillbaka i truppen.