Arvid Franzén – scout i Mjällby AIF:s rekryteringsteam

,

Mjällby AIF har senaste åren utökat sin scoutingorganisation kring seniorlaget. Idag leds Mjällby AIF:s rekryteringsgrupp av sportchef Hans Larsson, en grupp som även innehåller representanter från tränarteamet och klubbchef Jacob Lennartsson. En viktig del av arbetet kring rekrytering av nya spelare är även Arvid Franzén, som 2023 blev en del av Mjällby AIF som scout.

Arvid Franzén är 27 år gammal och bosatt i Stockholm. Arvid har tidigare erfarenhet av liknande uppdrag, i andra elitklubbar.

Arvids ansvar i Mjällby AIF är att vara en viktig del av förberedelsedelen av rekryteringen av spelare till Mjällby AIF:s seniorlag. Arvid skall utifrån skapade profiler från föreningen ta fram spelartyper som passar in i Mjällby AIF:s modell. Detta görs dels genom statistisk data, men även scouting på plats.

Arvid har varit en del av Mjällby AIF sedan 2023 och hans anställning kommer fortsätta 2024.

– Arvid kom in 2023 och har sedan dess gjort ett fantastiskt arbete för Mjällby AIF. Han besitter en väldigt hög arbetsmoral och har en enormt stor kunskap på spelarmarknaden. Arvid har varit en del av flera spelare som rekryterats in till MAIF sedan förra året, kommenterar klubbchef Jacob Lennartsson.

– Det känns fantastisk kul att få vara en del av den gulsvarta familjen. Jag är mycket stolt och otroligt motiverad att fortsätta få vara en del av Mjällby AIF och kunna driva föreningen framåt, kommenterar Arvid Franzén.