Resultat av Sommarjobbsmässan 2024

Det har gått sex veckor sedan sommarjobbsmässan arrangerades av Utanför Rektangeln i Furulundsskolans aula.

Evenemanget var en inspirerande sammankomst med deltagande av 13 företag som erbjöd sammanlagt 550 lediga sommarjobb. Aulan fylldes upp i flera omgångar med totalt 500 entusiastiska sommarjobbssökande som fick möjligheten att nätverka och etablera kontakter, inte bara för sommarjobb utan även för framtida karriärmöjligheter.

Efter sex veckor har vår nyfikenhet på resultaten och den breda effekten av mässan som ledde till anställningar ökat avsevärt. Med de flesta företagen som nu har avslutat sina rekryteringsprocesser kan vi sammanställa mässans resultat gällande faktiska anställningar. Vi är glada att meddela att 36 arbetssökande från mässan har fått anställning till sommaren. Dessutom gick ytterligare 90 arbetssökande till vidare i rekryteringsprocessen med företag efter mässan. Dessa resultat är mycket glädjande och visar på en positiv utveckling jämfört med tidigare år. Vi tar med oss den feedback vi har fått från företag, arbetssökande och skola till nästa år, där vi strävar efter ännu fler anställningar och förbättrade förutsättningar, kommenterar projektledare Selma Ernestrand.

Vi vill önska alla företag och nyanställda sommarjobbare stort lycka till!