Anders Torstensson inför hemmapremiären mot IFK Norrköping

,

Efter tre viktiga poäng borta mot BK Häcken, hur har veckan och förberedelserna sett ut inför dagens match?

Segern mot Häcken gav oss bästa möjliga start och stärker självklart vårt självförtroende samtidigt som det ger oss en viss arbetsro. Förberedelserna har varit som de brukar med undantag av att vi fått byta lite underlag emellanåt på grund av aprilvädret. Men matchförberedande träningen genomfördes dock på en utmärkt A-plan.

Äntligen dags för hemmapremiär. Vad är dina förväntningar på dagens match?

Alltid svårt att svara på frågan om förväntningar. Vi planerar ju självklart för att vinna varje match men det gör ju motståndarna också. Men mina förväntningar är att vi gör en gedigen prestation med samma attityd som vi hade mot BK Häcken. Jag hoppas även på en god uppslutning så att ”Löken” får den avtackning han förtjänar.

Vad kan vara viktigt att tänka på när det är IFK Norrköping som står för motståndet?

Det är sällan idealet att möta lag som har en stor förlust i bagaget. Jag är övertygad om att de tränat ordentligt veckan för att få rätsida på det som inte klaffade mot Malmö. Samtidigt gör de en riktigt bra start mot Malmö och kunde mycket väl haft ledningen med både ett och två noll efter 15 min. Vi behöver se upp med deras kontringar och deras inläggsspel.

Idag kommer vi avtacka David Löfquist innan matchen, vad betyder han för Mjällby AIF och dig som tränare?

David har genom sina prestationer i Mjällby verkligen förtjänat titeln ”legendar”. Han är ju en av dem som var Mjällby trogen från div 1 och upp till återkomsten till Allsvenskan. Han har både varit kapten, spelmotor och avgörare och har varit delaktig i många minnesvärda ögonblick i Mjällby AIF och även varit med om att ta upp Mjällby i Allsvenskan två gånger. Han är verkligen värd att hyllas!