Välkommen till Mjällby AIF, Jakob Kiilerich

,

Jakob Kiilerich föddes i Horsens, Danmark 2000 och började spela fotboll i Horsens akademi innan han skrev på för Aarhus GF U19 i 2017. Efter två säsonger på Jyllands östkust fick han möjligheten att spela seniorfotboll med Kolding IF som spelar i danska Divison 1 som är motsvarigheten till svenska Superettan. Där gjorde han sin professionella debut 2019 och bidrog med sju mål och två assist på 125 matcher.

Mjällby AIF och Kolding IF är överens om ett låneavtal som innebär att Jakob Kiilerich tillhör MAIF säsongen ut.

– Vi har en väldigt bra känsla kring kvalitén vi får i Jakob och baserar den på att vi haft koll på honom under en längre tid. Vi får in en spelskicklig vänsterfotad mittback som dessutom har bra kvalitéer i duell- och huvudspelet. Jakob kompletterar vår redan starka försvarsuppsättningen på ett väldigt bra sätt, kommenterar sportchef Hasse Larsson.