Anders Torstensson inför genrepet mot Trelleborgs FF

,

Snart är den Allsvenska premiären här – kan du summera Mjällby AIF:s försäsong 2024?

Man är lite präglad av förlusten mot AIK i kvartsfinalen och även av förlusten mot BP. Men höjer man blicken har vi ändå gjort en klart godkänd försäsong och det är mycket av det vi tränat på som vi ser ger resultat i våra matcher. Vi går vidare från den – på pappret – tuffaste gruppen obesegrade som en av de fyra bästa gruppsegrarna och gör mål i samtliga matcher. I våra fem träningsmatcher har vi mött allsvenska eller superettanlag i fyra av dem och vi har fyra segrar och en förlust med målskillnad 12-6 och även där har vi gjort mål i samtliga matcher.

I genrepet tar vi emot Trelleborgs FF på Strandvallen – hur har träningsveckan sett ut?

Träningsveckan har varit lite annorlunda eftersom vi gav spelarna ledigt lördag-söndag och valde att spela matchen i Ligacupen elit (fd U21) i måndags med i princip enbart seniortruppen. Men från och med i onsdags har vi kört på som vanligt. Dessutom på gräs med sista träningen på A-plan. Fantastiskt att ha de förutsättningarna så här tidigt på året.

Hur viktigt är det för lagets moral och självförtroende att prestera väl i genrepet inför säsongens start?

Man kan inte hänga upp sig på enskilda matcher men självklart vill vi som tränare se en stabil prestation i genrepet. Men jag tror vi är redo för premiär nästkommande helg oavsett.

Vad kan Strandvallens publik förvänta sig av matchen?

Att vi i genrepet redan uppfyller många av de mål vi satt inför säsongen som bland annat är:
Öka antalet inträde i offensivt straffområde.
Öka den procentuella andelen possession på den offensiva delen av planen
Öka antalet avslut efter egen bollvinst (offensiva omställningar)