Mjällby AIF gör förändringar på bortasektionen 2024

Mjällby AIF har som ambition att göra våra hemmamatcher för vårt representationslag som ett välbesökt och uppskattat evenemang för samtliga målgrupper. Föreningens målsättning är att erbjuda Allsvenskans mest stämningsfulla och servicevänliga event.

För att göra upplevelsen ännu bättre och nå våra målsättningar gör nu MAIF förändringar på bortasektionen inför 2024.

  • Vi är tacksamma för att vi under flera år fått väldigt höga betyg i kundundersökningar för de som besökt våra event. Det är särskilt tydligt att besökarna uppskattar servicen och stämningen på våra matcher i Allsvenskan, kommenterar eventansvarige Selma Ernestrand.

  • Men besökarna till vår bortasektion har senaste åren visat missnöje i vissa delar kring upplevelser, främst gällande sikten in på planen. Vi har därför i samband med arenaägaren Sölvesborgs kommun kommit fram till vissa investeringar som vi tror ökar publikupplevelsen, men samtidigt behåller de säkerhetskrav som vi har på arenan.

Åtgärder som kommer så klart inför hemmapremiären 2024 på bortasektionen är:

  • Kravallstaketet på kortsidan mot planen tas bort och ersätts med ett nät. Vilket kommer bidra till bättre sikt.
  • Grindar som inte längre har någon funktion centralt på sektionen tas bort, vilket kommer bidra till bättre sikt.
  • Staket som delat bortasektionen tas bort, något som kommer underlätta för sikt och minska trängsel.
  • Förhöjt plank på kortsida, vilket kommer underlätta för eventuella tifo eller banderoller.
  • Ökad supporteryta bakom läktarsektionen med en yta på 120 kvm som kan nyttjas innan och i halvtid.