Välkommen till Mjällby AIF, Nicklas Røjkjær

, ,

Mjällby AIF är glada att kunna presentera årets första nyförvärv till laget när Nickas Røjkjær har skrivit på för MAIF. Nicklas har skrivit på ett kontrakt till och med säsongen 2027 och kommer närmast från danska laget FC Fredericia.

Nicklas ansluter senast 1 juli, men Mjällby AIF har en dialog med Nicklas nuvarande klubb med förhoppning att mittfältarens skall ansluta till MAIF direkt.

Nicklas Røjkjær är en 25-årig offensiv mittfältare som sedan 2022 har representerat FC Fredericia i den danska andraligan. Under sina 50 matcher för klubben har Nicklas noterats för 22 poäng. Røjkjaer startade sin fotbollsutbildning i Silkeborgs akademi där det även blev två framträdande i seniorlagen men flyttade sedan som 18-åring till den danska storklubben FC Köpenhams U19.

Det blev inga seniormatcher i den danska giganten utan Røjkjær har i stället fått sin seniorutbildning inom fotbollen genom 34 matcher för Viborg, 10 matcher för Esbjerg FB och 29 matcher för Silkeborg innan han inför säsongen 2022 hamnade i FC Fredercia.

Mjällby AIF och Nicklas Røjkjær är överens om ett personligt avtal som börjar gälla 1 juli 2024 och sträcker sig över säsongen 2027. MAIF och FC Fredericia har en pågående dialog där ambitionen är att Nicklas skall ansluta till föreningen per omgående.

”Nicklas är en spelare vi identifierade redan under sommaren och har följt sedan dess. En spelarprofil som vi prioriterat högt att förstärka laget med inför 2024. Nicklas har visat att han är en skicklig passningsspelare, duktig i sitt positionsspel och besitter även ett väldigt bra distansskott.” Kommenterar sportchef Hasse Larsson