Mellby Gård blir huvudsponsor till Mjällby AIF

Mjällby AIF är väldigt glada och stolta över att kunna presentera ett unikt och stort samarbete med Mellby Gård AB som går in som huvudsponsor till föreningen från och med 2024. Parterna har tecknat ett avtal som sträcker sig fram till och med 2027.

Mjällby AIF och Mellby Gård AB har under hösten haft en dialog om hur samarbetet skulle utformas och hur koncernen kan bidra på bästa sätt. Mellby Gårds lokala förankring i Blekinge samt beundran för Mjällby AIF som förening, tillsammans med Mjällby AIF:s position på den största fotbollscenen i Sverige, skapade en bra grund för samarbetet.

  • Vår förankring till Blekinge är väldigt stark såväl privat genom släkt och vänner, som professionellt genom våra bolag Roxtec, Eriksberg Vilt & Natur, Feralco och flertalet Kappahl butiker. Vi brinner också för idrott och föreningsliv generellt samt för fotboll specifikt, och vi har genom åren följt och imponerats av Mjällby AIF’s framgångar. Det är en förening som passar väl in det motto vi har inom Mellby Gård – att ta verksamheter från lovande till ledande – och att få vara en tydlig del av den fortsatta resan känns väldigt spännande. Våra hjärtan ligger också i Trelleborgs FF, och stödet till TFF påverkas inte av detta engagemang. Vi ser snarare goda möjligheter till ett informellt erfarenhetsutbyte klubbarna emellan som kan vara gynnsamt för dem båda, säger Johan Andersson, VD för Mellby Gård.
  • Det känns naturligtvis väldigt hedrande att ett framgångsrikt företag som Mellby Gård ser betydelsen i att synas och associeras tillsammans med Mjällby AIF. Det är ett kvitto på att vi som klubb gör något bra, både på och utanför planen. Genom åren har vi utvecklat värdet i rättighetsportföljen och det känns fantastiskt att Mellby Gård nu vill vara med och investera i ett aktivt sponsorskap, och därmed blir en långsiktig huvudpartner till vår gulsvarta förening, säger Daniel Hjalmarsson, Affärsansvarig Mjällby AIF.

Mellby Gård AB kommer från och med avtalsstart 2024 synas på seniorlagets matchtröja samt som ensam tröjsponsor till samtliga ungdomslag inom Mjällby AIF. Mellby Gård blir det största sponsoravtalet i föreningens historia. 

  • Vi är självklart både tacksamma och stolta över att vi har kunnat attrahera ett så välkänt och respekterat företag som Mellby Gård. Från vårt första möte i somras har diskussionerna varit bra och konstruktiva och det känns naturligtvis fantastiskt att vi lyckats signera detta historiska sponsoravtal, det överlägset största i Mjällby AIF:s historia. Ett stort och viktigt steg mot det betydligt högre sponsorintäktsmål vi satt upp för de närmaste åren. Vårt arbetssätt med ständiga förbättringar som utgångspunkt gör att vi hela tiden drivs mot att bryta ny mark, nå nya milstolpar och fortsätta att göra det omöjliga möjligt. Avtalet med Mellby Gård är ännu ett exempel på detta och vi ser självklart mycket fram emot samarbetet med dem, säger Magnus Emeus, Ordförande Mjällby AIF

Mellby Gård är en familjeägd, långsiktig investerare som månar om att bevara entreprenörsandan i portföljbolagen. En grundläggande del av affärsmodellen är strävan efter att vara den störste ägaren i respektive bolag. Genom att vara det får man rätt möjligheter att sätta den strategiska agendan och ta helhetsansvar för bolagens utveckling.

Här kan du läsa mer om Mellby Gård på deras hemsida: www.mellby-gaard.se

Mjällby AIF:s huvudsponsorer 2024 är därmed Mellby Gård AB samt Sölvesborg-Mjällby Sparbank.