Tack för allt, David Löfquist

,

37-åriga lagkapten David Löfquists avtal löper ut efter säsongen. Efter diskussioner under en tid så meddelade föreningen beslutet till David i dagarna att 2023 blir mittfältarens sista som mjällbyspelare. David är en av de största och mest betydelsefulla spelarna genom tiderna i Mjällby AIF, föreningen är evigt tacksam för hans insatser.

37-åriga David Löfquist föddes 1986 i Sölvesborg och hade som bekant sin fotbollsuppfostran i grannklubben Sölvesborg GIF. 2007, 21 år gammal, så anslöt ”Löken” till Mjällby AIF som då huserade i Superettan.

Under mittfältarens första sejour spelade ”Löken” 131 matcher och noterades för 21 mål i en resa som gick från Superettan till två år i Allsvenskan.

Löfquist fortsatte sedan sin karriär i italienska Parma som han anslöt till under 2012. Han noterades dessvärre inte för några matcher utan blev i stället utlånad till Gubbio, Odense och Malmö FF under två säsonger.

2014 vände David återigen hem till Listerlandet och spelade 48 matcher för klubben under två säsonger innan nya utlandsäventyr väntade, denna gång i kinesiska Qingdao Red Lions.

Inför division 1-säsongen 2017 återvände ”Löken” till Mjällby AIF för tredje gången. Han var där en stark bidragande faktor till att föreningen återtog sin plats inom elitfotbollen genom seriesegrar i division 1 2018 och Superettan 2019.

David Löfquist noterades för 14 säsonger i Mjällby AIF, 371 tävlingsmatcher. 50 mål och 44 assist. David Löfquist är för alltid en stor MAIF-spelare som bidragit extremt starkt till både prestationer på planen, och att behålla och vidareutveckla en stark föreningsidentitet.

Mjällby AIF kommer vid lämpligt tillfälle hylla och ge möjlighet att tacka av David, föreningen meddelar detta när det är planerat.

Hasse Larsson, sportchef Mjällby AIF:

– David är en av de allra största MAIF:arna genom tiderna med hans insatser i föreningen. Han har bidragit starkt till att Mjällby AIF är där man är idag, både genom skapandet av en fantastisk historia och att vi har en ljus framtid framför oss. Det är en spelare som både bidragit på fotbollsplanen genom poäng, och symboliserar och stått upp för en fantastisk mjällbyidentitet och i flera år varit ansiktet utåt på fotbollsplanen för föreningen.

– Det är ett emotionellt och tufft beslut att inte erbjuda en förlängning av Davids avtal. Vi behöver varje säsong lägga ett pussel med en spelartrupp och när vi gör det är det alltid en diskussion om att förlänga, eller inte förlänga, befintliga avtal. I detta fall så har vi beslutat att inte erbjuda David ett nytt avtal.

David Löfquist 

Vart börjar man? Igår kom ett besked jag helst inte ville få. Allt har sin tid säger man. Nu är det min tur, min tid i den gula tröjan är över.

Vilken resa det har varit. Att jag har fått vara med och skriva ett par kapitel i Mjällby AIFs historia är något jag är oerhört stolt och tacksam över.
Kapitel som har innehållit både fram och motgångar. Allsvenska avancemang 2009 och 2019, hur vi tillsammans rest oss i motgång och bevisat gång på gång att det är i eliten vi hör hemma. Det är minnen jag alltid kommer bära med mig.
Tronskifte? Pssst

Alla eldsjälar och supportrar- det är ni som ger Mjällby AIF möjlighet att uppleva denna fantastiska resa. Utan er hade det aldrig varit möjligt, det är ni som gör det ”omöjliga” möjligt. Tack !

Jag vill även rikta ett stort tack till alla er som delat resan med mig på och utanför plan under alla mina år. Ingen nämnd ingen glömd.

Med vänlig hälsning, Nr 12