Karl Marius Aksum blir ny assisterande tränare i Mjällby AIF

,

Mjällby AIF förstärker ledarstaben med Karl Marius Aksum i rollen som assisterande tränare. Norrmannen kommer närmast från Odds BK i Norge och börjar sin anställning i Mjällby AIF under januari. 

Karl Marius Aksum är 33 år gammal och bosatt i Skien, Norge. Han började sin tränarkarriär som 23-åring med att vara assisterande tränare i FK Mjølner i Norge, för att sedan träna Skeid U16 året därpå. En förening som han blev juniorlagstränare för. 

Sedan 2021 har Karl Marius varit huvudtränare för ODD BK:s P19-lag som under året varit ett av landets bästa P19-lag. Karl Marius har en doktorgrad i Visual Perception in Elite Football och har de senaste åren haft föreläsningar för bland annat Ajax ungdomstränare i Holland. 

Karl Marius kommer avsluta sin nuvarande anställning under november och börjar i januari 2024 sin roll som assisterande tränare i Mjällby AIF.

Kommentar från Karl Marius Aksum, ny assisterande tränare Mjällby AIF.

Jag är otroligt stolt och glad över att jag har fått möjligheten att komma till Mjällby AIF. Jag ser redan fram emot att se och höra ett fullsatt Strandvallen. Jag skall göra allt jag kan för att hjälpa till att göra Mjällby AIF ännu bättre de kommande åren.

Kommentar från Jacob Lennartsson, klubbchef Mjällby AIF

Först och främst så vill vi självklart hälsa Karl Marius välkommen till Mjällby AIF. Det har varit en intensiv och bra rekryteringsprocess där vi haft över 80 tränarnamn som sökt tränarrollen. Karl Marius har imponerat med sin passion för att utveckla både spelare och spelet fotboll, där han besitter spetskvalitéer mot individuell spelarutveckling och anfallsspel. Vi tror att Karl Marius tillsammans med ledarteamet, kan hjälpa oss behålla kvalitén på de framgångsfaktorer Mjällby AIF har haft på planen de senaste säsongerna, men även utveckla de delar som vi anser vi behöver bli bättre på.