Anders Torstensson inför bortamatchen mot Degerfors IF

,

Imorgon spelar vi säsongens sista match, hur känns det? 

Det känns skönt att säsongen närmar sig sitt slut speciellt när vi redan säkrat allsvenskt spel 2024. Det har varit en intensiv säsong med rekordmånga tävlingsmatcher tack vare cupfinalen, och både spelare och ledare ser nog fram emot en välbehövlig semester i december. Men först ska vi prestera mot Degerfors!

Vilka spelare har imponerat dig mest under säsongen? 

Mjällby är, och har alltid varit ett starkt kollektiv i första hand. Vi vinner och förlorar som ett lag. Visst finns det spelare jag tycker visat framfötterna lite extra, och som har haft en bra utveckling under säsongen. Men det känns fel att lyfta fram enstaka spelare i detta sammanhang.

Hur svårt är det att motivera spelare att prestera, när de kanske inte har något att spela för?

Läget i tabellen, en lång säsong, höstmörker, väder och vind påverkar ju alla. Även oss som spelare och ledare. Det är självklart tufft att krama ur det där lilla sista men samtidigt är det ju ett gemensamt ansvar att hålla fokus och ambition. Både för ledare och spelare.

Vad är dina förväntningar på morgondagens match?

Mina förväntningar är att vi ska kunna avsluta denna säsongen med en riktigt bra prestation och tre poäng. Det är inte många år som Mjällby tagit fler än 40 poäng i Allsvenskan. Det är ett mål att sträva mot.

Finns det något du vill säga till alla Mjällby AIF supportrar efter denna långa säsong? 

Först och främst vill jag tacka alla supportrar från när och fjärran för det stöd vi fått under säsongen. Det är väldigt glädjande att klubben ökat sitt publiksnitt detta år, trots att vi vunnit för få matcher på hemmaplan. Får väl ge det som ett kollektivt nyårslöfte – att vi ska ta fler poäng på Strandvallen kommande säsong! Men tills dess: Stort tack från oss alla i och runt Mjällbys A-lag för ert stöd under 2023!