Inför dagens match

,

I årets sista hemmamatch ställs Mjällby AIF mot IF Brommapojkarna. BP kommer till Strandvallen och Hällevik med fyra raka förluster i bagaget, där man senast förlorade mot Djurgårdens IF med 1-2. Detta efter att två gamla BP-talanger i Lucas Bergvall och Oskar Fallenius gjort Djurgårdens mål. Mjällby kommer till matchen med en hemmaseger i ryggen från förra helgen, detta då man slog BK Häcken med 2-1 och därmed tog revansch från sommarens cupfinal.

Mjällby har i och med detta spelat in 38 poäng och har med det säkrat kontraktet. Det är 11 poäng ner till BP som ligger på negativ kvalplats som har tre poäng upp till säker mark. I gästernas trupp hittar vi mittbacken Jesper Löfgren som är ett känt ansikte här på Strandvallen. I Mjällbys trupp finns målvakten Alexander Lundin, som nyligen förlängde sitt kontrakt med Mjällby över 2026, och som senaste tre åren inför återkomsten till MAIF representerade just BP.

Gästande BP har allt att spela om, med ett nytt kontrakt som målbild. Hemmalaget Mjällby med ett tufft hemmafacit men med senaste segern i ryggen vill med all säkerhet avsluta snyggt på hemmaplan. Det lär med andra ord finnas goda möjligheter för en bra match.

//Daniel Pettersson