Inför dagens match

I årets näst sista hemmamatch ställs Mjällby AIF mot topplaget BK Häcken. Med tre omgångar kvar av Allsvenskan 2023 ligger gästerna på tredje plats, med 6 poäng upp till förstaplatsen och 7 poäng ner till fjärde. Häcken har spelat ihop 54 poäng med en målskillnad på 63-33 medan hemmalaget Mjällby ligger på 10e plats med 35 poäng och 27-30 i målskillnad.

Häcken kommer till matchen med en seger i ryggen mot IFK Norrköping med 4-1. Man har under senaste tiden kombinerat en okej form i Allsvenskan samtidigt som man spelat Europa League, där det blivit 2 förluster mot Leverkusen och Qarabag. Mjällby kryssade senast mot Halmstad på bortaplan, där matchen slutade 1-1 med en missad straff från Mjällbys sida. Dessförinnan hade Mjällby 3 raka förluster, så ett kryss bröt den negativa sviten.

Senast lagen möttes vann Häcken i Göteborg med 3-0. Vi minns också finalen i Svenska Cupen som Häcken vann på Strandvallen med 1-4.

Den senaste matchen på Strandvallen slutade i en sen förlust mot Värnamo med 2-3, där gästerna vände underläge med en man mindre. Med denna matchen i åtanke, samt den sura förlusten i cupfinalen, skapar en revanschlusta att vinna dagens match.

//Daniel Pettersson