Anders Torstensson inför hemmamatchen mot BK Häcken

,

Delad pott senaste matchen mot Halmstads BK, hur har veckan och förberedelserna sett ut inför söndagens match? 

Det finns matcher som är viktigare att inte förlora än att vinna. Matchen mot HBK var en sådan och det var starkt av oss att hämta upp ett underläge. Förberedelserna har varit som vanligt på ett sätt men annorlunda på ett positivt sätt, tack vare att vi teoretiskt har samtliga spelare friska och därmed uttagningsbara till matchen mot Häcken. Men det är definitivt angenäma ”problem”.

Imorgon möter vi BK Häcken som vi har haft det tufft emot denna säsong. Vad kan vara viktigt att tänka på när det är de regerande mästarna som står för motståndet?

Precis som du säger har vi egentligen inte varit nära att rubba Häcken denna säsong. Kanske med undantag av den första halvleken i finalen i svenska cupen men då fick de ändå hål på oss och kunde gå till halvtidsvila med 2-0. De är väldigt bra offensivt och kommer till avslut via skott, inspel och kontringar och är dessutom hyfsade på fasta situationer, så det är en spännande utmaning vi står inför.

Vad är dina förväntningar på morgondagens match?

Mina förväntningar är att vi ska göra en stabil prestation över 90 minuter som räcker till minst en poäng.

Finns det någon specifik spelare i deras trupp vi borde hålla ett extra öga på? 

Tyvärr finns det många. Vi vet ju inte hur de ställer upp men spelare som sticker ut är Hovland, Ousou, Rygaard, Samuel Gustafson och inte minst Sonko som är i en ruggig form. Men vi får se om de spelar eller om de roterar spelare efter matchen i torsdags.

Nu är det garanterat att vi spelar Allsvenskan 2024. Hur känns det?

Det känns oerhört skönt och ett kvitto på att vi gör rätt saker över hela säsongen. Det är alltid ett delmål för klubben att spela i allsvenskan även kommande säsong, men vi får inte nöja oss med det! Förhoppningsvis gör detta faktum att vi kan gå ut och spela mer avslappnat de sista tre matcherna.