Anders Torstensson inför bortamatchen mot Halmstads BK

,

Imorgon är det äntligen dags för omstart i Allsvenskan efter landslagsuppehållet. Vad har ni mest fokuserat på i förberedelserna?

Jag det har varit skönt att få några dagar ledigt samt att kunna genomföra ett antal träningar som inte är direkt matchförberedande. Vi har fokuserat på att få en bra fysisk periodisering samt på att slipa på en del förändringar i vår speluppbyggnad och anfallsspel.

Efter tre raka förluster i Allsvenskan, hur har detta påverkat truppen?  

Att vinna eller förlora tillhör ju den verklighet vi lever i. Men även en professionalitet i att utvärdera föregående match, lära sig av misstagen och gå vidare mot nästa match. Jag tycker att vi gjort detta bra och vi fick dessutom ett trevligt avbräck i Danmark tack vare träningsmatchen mot B93 med efterföljande lagmiddag.

Hur jobbar ni för att utveckla spelet i båda straffområdena?

Matchspecifikt genom att scouta våra motståndares svagheter och styrkor, analysera hur vi bästa ska utnyttja respektive förhindra dessa. Sedan gäller det att applicera dessa situationer i träning. Ser man det generellt som jobbar vi kontinuerligt att förbättra oss i dessa områden både via träningar i lag, lagdelar såväl som i individuell träning.

Vad blir nyckeln imorgon när Halmstads BK står för motståndet?

En av nycklarna är att hitta tillbaka till grunderna gällande genomförandet av match. Vi behöver vara mer fokuserade, aggressiva samt jobba ihop som ett lag än mot AIK. Vi behöver dessutom vara mer disciplinerade i att följa matchplanen. Vi var helt enkelt för svaga mot AIK. Specifikt mot Halmstads BK så behöver vi se upp med deras kontringar och inläggsspel. HBK kommer ganska snabbt i försvarsorganisation så vi behöver både vara snabba om vi ska kunna kontra på dem samt använda de verktyg vi har för att slå ut ett kompakt försvarsblock om det blir nödvändigt.