Inför dagens match

,

Efter hemmamatchen senast mot IFK Göteborg är det återigen dags för Allsvensk fotboll på Strandvallen. Återigen IFK, men denna gång Värnamo.

Gästerna kommer till matchen med en förlust senast mot IK Sirius där Uppsala-laget avgjorde i 92a minuten. Dessförinnan hade Värnamo två bra matcher på raken med imponerande vinster mot Djurgårdens IF med 1-2 och mot IF Elfsborg med 1-0. Detta har lett till att laget ligger på 9e plats i tabellen med 32 inspelade poäng och en målskillnad på 25-26 efter 24 spelade matcher. 2 poäng och 1 placering över ligger hemmalaget Mjällby, med 34 inspelade poäng och 24-25 i målskillnad. Senast mot IFK Göteborg blev det en sen förlust, men innan dess 2 raka 2-0 vinster mot Kalmar och Norrköping på bortaplan.

Det är två målsnåla lag som möts, detta då Mjällbys 24a och Värnamos 25 framåt endast är Halmstad (23), Degerfors (23) och Varberg (20) har gjort färre. Å andra sidan är Mjällbys 25 och Värnamos 26 bakåt endast topp 2-lagen Malmö och Elfsborg som slår med 21 mål.

Det lär således bli en tajt och spännande match, där vi hoppas Mjällby kan bryta sin hemmatrend och ta alla tre poäng.

//Daniel Pettersson