Inför dagens match

,

I den 24e omgången av Allsvenskan 2023 gästas Mjällby AIF av IFK Göteborg. Det är ett  blåvitt som kommer till Strandvallen i fin form med vinst senast mot BP, dessförinnan ett kryss mot Malmö på bortaplan. De tre matcherna innan dess gick man obesegrade, så det är ett starkt gästande lag trots tabellplaceringen på plats 11.

IFK har spelat in 26 poäng med en målskillnad på 26-28, hemmalaget Mjällby ligger på plats 7 efter två raka 2-0 segrar mot Kalmar och Norrköping på bortaplan. Detta har lett till att laget har 34 inspelade poäng och 24-24 i målskillnad och 11 poäng ner till kvalplats samt 6 poäng till fjärdeplatsen.

Blåvitt har värvat starkt under sommaren vilket har spelat stor roll för den fina formen samt att rutinerade forwarden Marcus Berg vaknat till liv igen med 7 gjorda mål. Nyförvärvet Arbnor Mucolli har gjort 5 mål och 2 assist på sina 10 matcher, nye Thomas Santos har gjort 6 assist mot 10 matcher. I Mjällbys trupp finns Tom Pettersson med ett förflutet hos gästerna, även nye mittbacken Rasmus Wikström, som senast mot IFK Norrköping gjorde sin startdebut, har tidigare spelat i Göteborg.

En spännande match mellan två formstarka lag väntar, där vi hoppas släkten är värst så att Tom och Rasmus går vinnande ur striden.

//Daniel Pettersson