Anders Torstensson inför bortamatchen mot Kalmar FF

,

Nu är transferfönstret stängt och spelare har kommit och gått. Är du nöjd med truppen? 

Det är ju många aspekter att ta hänsyn till i ett transferfönster. Både hur nuvarande trupp ser ut, behovet av förstärkningar men även vilka spelare som är möjliga att rekrytera eller låna. Det kräver ju att spelaren vill till Mjällby samt att klubben har en ekonomi att lösa både transfersumma, lön och eventuell sign on. 

Så med det sagt tycker jag att Mjällby har gjort ett klokt och rimligt transferfönster med Walta, Nökkvason, Bergström och Wikström in samt förlängda lån på både Fenger och Eile. Dessutom har Adam Petersson gjort sin första halvlek i U21 och får även han ses som ett nyförvärv. Tack vare rekryteringen av Rasmus Wikström kunde vi även tillgodose Ivan Kricaks önskemål om att hitta nya utmaningar.

Nio matcher kvar utav den Allsvenska säsongen, och vanligtvis krävs 30–32 poäng för att hålla sig kvar. Vad är dina tankar om de sista kommande matcherna? 

Jag tittar sällan i tabellen eftersom den inte är intressant förrän efter 30 omgångar. Då får man facit. Fram till dess gäller det att vara fokuserade på vår egen prestation. Att utveckla både spelare och spel samt att vinna nästa match. Så den viktigaste matchen är som alltid nästa match. 

Imorgon är det sydöst derby mot Kalmar, och det kommer många MAIFARE för att heja fram laget. vad kan vi förvänta oss för match?

Först och främst ser vi fram emot en trevlig inramning och bra stöd från våra supportrar. Det verkar vara många som planerar en tripp till Guldfågeln arena.

Vad det gäller matchen är det alltid svårt att spekulera om hur det kommer att se ut. Vi vet ju hur vi vill uppträda och vad vi vill göra. Sedan är det ju alltid en motståndare som har egna planer. Men för publikens skull får vi hoppas på en välspelad match där vi gör en bra prestation och varför inte bärga tre poäng?