Inför dagens match

,

Efter två raka bortamatcher, en i Allsvenskan och en i cupen, är det återigen dags för Allsvensk hemmamatch på Strandvallen. Hammarby IF kommer till matchen med ett kryss mot Kalmar samt en vinst med 0-2 i cupmatchen mot Hudiksvall. Mjällby kämpade sig till en 1-0 vinst nere i Malmö mot BK Olympic, dessförinnan förlorade man 2-0 uppe i Borås mot IF Elfsborg.

I Hammarbys trupp finns Pukavik-bördiga Joel Nilsson med flertalet säsonger i Mjällby i ryggen, och som var en tongivande spelare i Mjällbys resa från Division 1 tillbaka till Allsvenskan. Bredvid Joel Nilsson i anfallet finns Adi Nalic från Sölvesborg, som representerat Mjällby på ungdomsnivå och ett par framträdande på seniornivå innan han via Landskrona och Malmö hamnade i Stockholm.

Senast lagen möttes var i den sjunde omgången då matchen slutade 0-0 på Tele2 Arena. Senast Mjällby ställdes mot Hammarby på Strandvallen slutade matchen 1-0, vilket betydde en finalplats för Mjällbys del i Svenska Cupen. Målet gjordes av Alexander Johansson.

1-0 var också resultatet i den senaste hemmamatchen för Mjällby mot Malmö FF, med andra ord ett gångbart resultat vi kan hoppas på för att nå alla 3 poäng.

// Daniel Pettersson