Välkommen till Mjällby AIF – Rasmus Wikström

,

Wikström föddes i Göteborg 2001 och växte upp i Partille där han också började spela fotboll som liten i Partille IF. Som 13-åring gick han till IFK Göteborg där han tog klivet genom samtliga ungdoms- och akademilag.

Precis som sin morbror Peter “Erra” Eriksson, morfar Per-Erik “Perra” Eriksson och hans farfar Bengt Wikström har han också representerat IFK Göteborg, där han gjorde sin allsvenska debut med A-laget den 13 juli 2019 mot Falkenbergs FF.

Under 2021 lånades Wikström ut till AFC Eskilstuna där han spelade 11 matcher. I Eskilstuna spelade han ihop med Noel Törnqvist.

Bara några månader senare värvades Wikström av danska Brøndby IF, där han noterades för en tävlingsmatch innan han blev utlånad till Sønderjusk Fodbold som spelar i danska motsvarigheten till Superettan, Division 1. Mittbacken spelade 33 matcher och gjorde 3 mål för SønderjuskE. 

Mjällby AIF och Brøndby IF är överens om en övergångssumma och Wikström ansluter till Mjällby med ett avtal som gäller till och med 2026.

Vi är väldigt nöjda att vi lyckats knyta Rasmus till oss en längre tid framöver. Rasmus kommer till oss i ett bra skede i sitt karriär där vi ser han både som kvalitativ skicklig per idag, men också med en utvecklingspotential. Rasmus är en mittback som är brytningssäker, bra i luftrummet och duellstark. Han behärskar dessutom flera positioner i backlinjen, summerar sportchef Hasse Larsson.