Inför dagens match

,

I Allsvenskans 19:e omgång ställs Mjällby AIF mot Malmö FF hemma på Strandvallen. Gästande Malmö kommer till matchen efter en 3-0 vinst hemma mot Halmstads BK, samma resultat som Mjällby fick med sig hem från Varberg. Detta efter två mål av Max Fenger och ett straffmål av David Löfquist.

Malmö placerar sig på andra plats i tabellen med 41 inspelade poäng och lika många gjorda mål, med endast 15 insläppta vilket är näst minst i serien. Hemmalaget Mjällby ligger på plats 7 och har spelat in 25 poäng, med en målskillnad på 19-19. En stark defensiv som är tredje bäst i Allsvenskan sett till insläppta mål.

I Malmös trupp finns Mjällbykoppling i inte minst Otto Rosengren, som debuterade för Malmö mot just Mjällby. Senaste mötet lagen emellan vann Mjällby nere i Malmö med 1-2. Även denna match var målskyttarna Max Fenger och David Löfquist. Sedan denna match har Mjällby vunnit sina matcher borta mot Sirius och Varberg, men förlorat på hemmaplan mot Norrköping och Djurgården.

En trend vi hoppas bryta idag och lyckas ta 3 poäng även hemma på Strandvallen.

//Daniel Pettersson