Anders Torstensson inför hemmamatchen mot Malmö FF

,

Tre viktiga poäng i senaste matchen mot Varberg BoIS, hur har veckan och förberedelserna sett ut inför måndagens match?

Stärkta av en stabil vinst och hållen nolla mot Varberg så har veckans träningar varit riktigt bra. Vi har fortsatt att jobba vidare med vår speluppbyggnad och hoppas att bli ännu vassare än mot Varberg.

Imorgon möter vi serietvåan hemma på Strandvallen. Vad kan vara viktigt att tänka på när det är Malmö FF som står för motståndet?

Oj! Det är naturligtvis ganska mycket att tänka på. De är ju över tid Sveriges bästa klubb och dessutom den rikaste. De har en riktigt bra spelartrupp och spelar dessutom lite annorlunda fotboll med Rydströms överbelastningar och ”relationism”.

Vad för specifika spelare i Malmö FF borde vi ha ett extra öga på under matchen? 

Det är ju tyvärr många skickliga spelare att hålla reda på i Malmö FF. De mest spektakulära är väl Sebastian Nanasi och Taha Ali. Men sedan har vi ju även profiler som Pontus Jansson, Isaac Kiese Thelin, Sergio Peña m.fl.

Hur ser nuvarande skaderapporten ut i truppen?

Adam PeterssonVarit i full träning i strax över en månad efter sin skada och kommer snart att börja matchas i U21.

Silas NwankwoTränar på bra. Kommer under augusti gå in i full fotbollsträning.

Jesper AdolfssonLigger riktigt bra till i sin rehab och tränar på bra. Kommer gå in i full fotbollsträning under september.

Viktor GustafsonHar problem med ryggen som hämmar honom i träning. Besvären har lättat under veckan och vi hoppas ha tillbaka honom så snabbt som möjligt.

Imam JagneFotskada som innebär rehab i några veckor.

Alexander JohanssonHar kunnat träna fullt i veckan efter sin skada och kommer vara matchuttagningsbar under kommande vecka.