Inför dagens match

I den 17e omgången av Allsvenskan 2023  gästar Djurgårdens IF Hällevik och Strandvallen. Blåränderna från Stockholm ligger inför matchen på fjärde plats med 30 inspelade poäng, medan Mjällby placerar sig på plats 8 med 22 poäng – med en match mindre spelad än Djurgården.

I den senaste matchen förlorade Djurgården hemma på Tele 2 Arena med 0-4 mot ett annat gulsvart lag, IF Elfsborg. Hemmalaget Mjällby kommer till matchen med en trepoängare i ryggen, detta efter att ha slagit Sirius uppe i Uppsala med 2-3. Målen gjordes av David Löfquist x2 och Jacob Bergström som nyligen återvänt till Hällevik efter en sejour i just Djurgården.

I gästernas lag finns hela 4 spelare med bakgrund på Strandvallen. Backarna Carlos Moros Gracia och Jesper Löfgren var stabila under flera säsonger, medan mittfältaren Besard Sabovic gjorde en fin säsong 2020 och rutinerade Haris Radetinac som spelade en stor roll i Mjällbys Allsvenska sejour i början på 2010-talet. Ytterligare en Mjällbybekanting i Elias Andersson har nyligen lämnat Djurgården för utlandet.

I Mjällbys trupp, utöver Jacob Bergström, finns inga Djurgårdskopplingar. Det finns dock fina minnen hos vissa spelare, bland annat Noel Törnqvist som debuterade mot Djurgården 2022 och höll nollan.

Vi hoppas att Noel håller tätt även idag, och kanske kan Jacob Bergström skjuta in ett par bollar mot sitt gamla lag.

// Daniel Pettersson