Inför dagens hemmamatch

Efter en stark inledning av höstsäsongen så tar sig Mjällby an gästande IFK Norrköping i den 15e omgången av Allsvenskan 2023.

Senaste hemmamatchen för Mjällbys del slutade i ett kryss mot Kalmar FF, men där hemmalaget skapade tillräckligt för att göra både ett och två mål till och gå därifrån med alla poäng. I den senaste matchen segrade Mjällby mycket starkt nere i Malmö där slutresultatet skrevs till 1-2, detta efter mål av Max Fenger och den pånyttfödda David Löfquist. Ett målskytte som Mjällby i inledningen haft problem med ser ut att kunna lösa sig genom samarbetet mellan Max Fengers och hans målform samt David Löfquist med 1+2 senaste 2 matcherna där Löken startat.

Gästande Peking ligger en placering upp, på 7e plats, med samma inspelade poäng men bättre målskillnad. Efter uppehållet har de kryssat hemma mot BK Häcken men förlorat i den senaste hemmamatchen mot Halmstads BK, detta efter ett rött kort i den 40e matchminuten av Marco Lund som i och med det är avstängd mot Mjällby.

Det väntar på förhand en jämn match men där vi hoppas Mjällbys chansskapande fortsätter, och därigenom kan ge 3 poäng igen.

//Daniel Pettersson