Anders Torstensson inför bortamatchen mot Malmö FF

,

Imorgon möter vi serieledarna på Eleda Arena. Vad kan vara viktigt att tänka på när det är Malmö FF som står för motståndet?

Malmö leder ju allsvenskan av en anledning så det är självklart en tuff utmaning. Men samtidigt en härlig sådan. Vi har bra statistisk mot Malmö genom åren och vi i Mjällby älskar ju denna typen matcher där vi är ”underdogs”. Vi bör tänka på att inte fokusera enbart på Malmö utan även vårt eget spel samt att gå ut och visa mod, beslutsamhet och tålamod. 

Delad pott senaste matchen mot Kalmar FF, hur har veckan och förberedelserna sett ut inför söndagens match? 

Vi gör en bra prestation mot Kalmar och borde – sett målchanserna – vunnit den. Vi tar med oss mycket positivt i vårt spel och vi har fortsatt att gnugga på detaljer för att möta Malmö i veckan. 

Det kommer bli en folkfest på bortastå, hur viktigt har det otroliga stödet varit tidigare när vi mött Malmö FF, speciellt 2021 när vi vann med 0-1? 

Har ju varit med ett tag men när det gäller bortastöd är det två matcher som sitter på näthinnan. Dels Öster 2013 men Malmö 2021 toppar listan. Ett fantastiskt stöd och underbart minne. Det är oerhört viktigt för alla i truppen att känna det stödet i ryggen.

Hur ser tillgängligheten ut?

Jesper Adolfsson och Silas Nwankwo är långtidsskadade. Alexander Johansson är skadad och Love Björnson fortsätter med sin rehabträning.